Esküvői meghívó szöveg – klasszikus vagy kreatív?

Most, hogy már kiválasztottátok a levélpapírt elérkezett az ideje annak, hogy az esküvői meghívó szöveget is átgondoljátok. Ez lehet klasszikus és hagyományos, kreatív és különleges. Minden rajtatok múlik, hogy melyik utat választjátok. Vajon melyek azok az alapelemek, amelyeket mindenképpen tartalmaznia kell.

Melyek az esküvői meghívó szöveg etikett szabályai?

Az etikett szabályok nem túl bonyolultak. A szabályok egyszerűbbek, mint gondolnátok. Ezek a szabályok csak azért vannak, hogy iránymutatásul szolgáljanak. A legfontosabb szabály az, hogy olyan esküvői meghívó készüljön, amely tükrözi és reprezentálja azt, amit képviseltek. Ne ragaszkodjatok a megszokott szabályokhoz, hanem alkossátok meg egyedi meghívótokat.

Melyek azok a részletek, amelyeket mindenképpen tartalmaznia kell a meghívónak?

Első és legfontosabb, hogy ki a házigazda. Következhet az esküvői részvételre való felkérés. Fel kell tüntetni a házaspár nevét, a dátumot és a pontos időpontokat, az esküvői szertartás és fogadás pontos helyszíneit és az időpontokat. A meghívók zömében szerepel a dress code, azaz az öltözködési szabályzat is, így elkerülhető, hogy a vendégek esetleg alul öltözzenek és emiatt rosszul érezzék magukat az esküvőtökön. És a legutolsó az RSVP, azaz a visszaigazolás kérése a vendégektől. Itt megadhattok telefonszámot vagy email címet is.

Esküvői meghívó szöveg

Mit rejtenek a részletek?

Hagyományosan a házigazda a menyasszony vagy a vőlegény szülei, ezt kell a meghívó elején feltüntetni. Attól függetlenül, hogy ki fogja állni az esküvői számlát jó megoldás lehet, mind a két szülőpár nevének feltüntetése. Ha a pár szülei elváltak, akkor mindkettőjüket fel lehet tüntetni házigazdaként, csak külön sorban illik szerepeltetni a nevüket. A ceremónia helyszínének megadásakor figyeljünk a pontosságra, hiszen nincsen annál kellemetlenebb, mint amikor rossz címre mennek el a vendégek. A nevetekkel kapcsolatban egy szabály van, a menyasszony neve mindig kerüljön a vőlegény neve elé. Az időponttal kapcsolatos információknál a hivatalos esküvőkön mindent ki kell írni számok nélkül és az évszám szerepeltetése nem feltétlenül szükséges. Érdemes a napszakot is hozzátenni, hiszen így lesz teljes a pontos dátum. Mint már említettük kiemelkedően fontos, hogy az esküvő és az utána következő fogadás pontos helyszíne szerepeljen a meghívón. A hivatalos meghívóknál külön kártya tartalmazhatja a fogadás pontos címét. Azonban, ha van hely az esküvői meghívó szövege mellett, akkor természetesen ez az információ is felkerülhet ugyan arra a kártyára. Fontos, hogy jól elkülönüljön a ceremónia és a fogadás összes információja. Az esküvői meghívók etikettje szerint a dress code – azaz az öltözködési szabályok – a meghívó jobb alsó sarkába kerüljenek. Ha nem szeretnétek az öltözködésre szabályt alkalmazni, akkor természetesen azt nem kell feltüntetni. Sokszor már maga a meghívó is utal arra, valamint a helyszín, hogy milyen öltözködés az elvárható. Sok pár alkalmazza a visszaigazolás kérését. Manapság már nem annyira nagy divat, hogy levélben kérjünk visszaigazolást, hiszen egy sms vagy egy email sokkal gyorsabb. Ha azonban ragaszkodtok a hagyományos megoldásokhoz, akkor a meghívó mellé csatoljatok egy kártyát, amelyet postára adhatnak a vendégek visszaigazolás céljából.

Esküvői meghívó szöveg

Mennyi idővel előbb érdemes kiküldeni az esküvői meghívót?

Az esküvői meghívókat általában az esküvő előtt minimum 2 hónappal érdemes kiküldeni annak érdekében, hogy minél többen részt tudjanak venni az esküvőn. Ha az esküvő a nyári időszakra esik, akkor még ennél is előbb, hiszen nagy valószínűséggel a meghívott vendégek nagy része nyaralni fog, ezáltal sokkal kisebb az esélye, hogy el tudjanak menni az esküvőtökre. Ha szeretnétek, hogy a számotokra fontos személyek mindegyike részt tudjon venni az esküvőtökön akkor már fél évvel korábban is kiküldhetitek a meghívókat.

Láthatjuk, hogy nem is olyan bonyolult egy esküvői meghívó összeállítása. Ami azonban biztos, hogy egy jó grafikus nagyon sokat tud segíteni abban, hogy a meghívó tükrözze egyéniségeteket, gondolataitokat. Mivel ez egy igen fontos része az esküvő előkészületeinek, így talán ezzel érdemes kezdeni, hiszen, ha már kiküldtétek a meghívókat akkor minden mással nyugodtan tudtok foglalkozni. Természetesen ehhez elengedhetetlen a ceremónia helyszínek megrendelése és egyeztetése, hiszen anélkül nem lehet elkészíteni a meghívót. Ha már sikerült a pontos dátumot és helyszíneket kitűzni, akkor nem marad más hátra, mint egy megfelelő szakember segítségével az esküvői meghívó szöveget szép formába önteni. Manapság már nagyon sok cég foglalkozik esküvői meghívók készítésével, így érdemes esetleg a barátoktól tanácsot vagy referenciát kérni, hogy az esküvői meghívó a lehető legtökéletesebbre sikerüljön. Az esküvői meghívó szöveget együtt állítsátok össze, de igény esetén ebbe is bevonhatjátok például a családtagjaitokat.

Rólunk mondják

Független vélemények

Értékelés 5/5
Jó szolgáltatás, kiváló minőség. Picit drága a GLS futár (***) díja. Lehetne akár Foxpost automata is szállítási lehetőség. Csomagolás megfelelő volt, a termékek sértetlenül érkeztek.
01. 04. 2024
Értékelés 5/5
A meghívók gyönyörűek lettek, 4.munkanapon meg is érkezett . Kaptunk plussz 1-1 db meghívót és borítékot , nagyon elégedettek vagyunk a minőséggel is
19. 04. 2024
Fizetési lehetőségek
Szállítási költség