Karácsonyi üdvözletek képeslapra

Amikor eljön a karácsonyi képeslapküldés szezonja, joggal merül fel bennünk a kérdés: mi legyen a karácsonyi üdvözlet képeslapra? A válasz nem mindig egyszerű, hiszen a lehetőségek tárháza majdhogynem végtelen.

Amikor eljön a karácsonyi képeslapküldés szezonja, joggal merül fel bennünk a kérdés: mi legyen a karácsonyi üdvözlet képeslapra? A válasz nem mindig egyszerű, hiszen a lehetőségek tárháza majdhogynem végtelen. Az üdvözletek lehetnek sablon jókívánságok, idézetek, versek, de bármi más is, amivel azt akarjuk kifejezni, hogy boldog és szép legyen az ünnep a szerettünk számára, és hogy gondolunk rá. Ugyanakkor egy karácsonyi képeslapnak nemcsak az lehet a funkciója, hogy pár könnycseppet vagy mosolyt csaljunk valaki arcára.

 

A céges lapok esetében sokszor nem szívhez szóló sorok a legcélravezetőbbek, hiszen a vállalkozások inkább marketing céllal küldenek lapot a partnereknek vagy ügyfeleknek. Ők nem azt akarják, hogy az illető mosolyogjon, hanem azt, hogy emlékezzen rájuk, a jövőben is potenciális partnerként tekintsen rá, esetleg újra vásároljon. Ilyenkor a szöveg teljesen más célt szolgál, ezért is kell alaposa megfontolni a karácsony üdvözletet a képeslapra. De milyen lehetőségeink vannak, ha a karácsonyi üdvözletekre gondolunk?

Karácsonyi képeslap 200

Szívhez szóló karácsonyi üdvözletek képeslapra

 

Amikor rokonoknak, barátoknak küldünk lapot, akkor az a célunk, hogy jelezzük, gondolunk a másikra. És bár abban a pillanatban nagyon is örül mindenki a karácsonyi lapoknak, sokan karácsony után kidobják a képeslapokat, hiszen jövőre úgyis kapnak majd újakat. Hogy a levelünk ne a szemétbe végezze, érdemes emlékezetessé, igazán személyessé tenni, amit többféle módon is megtehetünk. Milyen legyen hát a karácsonyi üdvözlet a képeslapra?

 

  • családi emlék: a képeslapra írhatunk egy kedves emléket, amely az elmúlt évben vagy régebben történt, és szívesen idézzük fel karácsonykor, esetleg emlékeztetjük rá szeretteinket. Így igazán személyes lesz a karácsonyi üdvözlet, mert arról szól, aki a lapot kapja.

 

  • idézet: rengeteg idézet is van, filmekből, dalszövegekből, könyvekből, melyek passzolnak a karácsonyi hangulathoz. Régebben a könyves idézetek voltak népszerűek, ám manapság sokan idéznek egy kedvenc karácsonyi filmből vagy dalból is, amikor a karácsony üdvözletet írják a képeslapra.

 

  • vers: a karácsonyi versek is jó lehetőséget jelentenek arra, hogy szívhez szóló üdvözletet küldjünk. Lehet az kedvenc vers, de olyan is, ami kifejezetten karácsonyi témájú.

 

  • vicces anekdota: attól, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, és fennkölt hangulatba vagyunk, még nem jelenti azt, hogy nincs benne helye a humornak. A lapra valamilyen vicces anekdota is felkerülhet, nemcsak komoly hangvételű üzenet.

 

  • szívből jövő jókívánság: azt is megtehetjük, hogy csak szavakba öntjük mindazt a sok szépet és jót, amit a másiknak kívánunk az ünnep alkalmával. Ilyenkor elég csak végiggondolni, hogy mit szeretnénk szerettünknek, egészséget, boldogságot stb., majd ezt le is írjuk a képeslapra. Ez így jóval maradandóbb élmény lesz a számára, mint egy hagyományos Kellemes karácsonyi ünnepeket! sor.

 

Céges karácsonyi üdvözletek képeslapra

 

A cégek és vállalkozások esetében egy kicsit más a helyzet. Ebben az esetben is kerülhet fel idézet, vers vagy pár kedves sor, de a legtöbbször inkább valamilyen hagyományos üdvözlet szerepel rajta, ami esetleg utal a cég szolgáltatására vagy termékére. Egyes esetekben a lapok kedvezménykuponként is szolgálnak, hogy ezzel csalogassák be a vásárlókat. Ilyen karácsonyi képeslapot sok cég küld szét karácsony előtt, a cél pedig nem a jókívánság, hanem a vásárlásra buzdítás. Biztos mindenki találkozott már ilyen lappal a postaládájában karácsony előtt.

 

A cégek persze más okból is küldenek lapot, például megköszönik a partnereknek az éves együttműködést, esetleg az ügyfeleknek a vásárlást. Ennek főleg az a célja, hogy emlékezetesek maradjanak, és biztosítsák, hogy az ügyfelek és partnerek a jövőben is visszatérnek hozzájuk. A céges karácsonyi lapok üdvözlő szövegei nagyon ritkán színhez szólóak, de ez természetesen nem baj, hiszen ezek a lapok inkább szolgálnak marketing eszközként, mint a jókívánságok továbbítsára.

Karácsonyi képeslap 218

Karácsonyi üdvözlet kézzel írva vagy rányomtatva

 

Ha karácsonyi üdvözletre gondolunk, akkor olyan lap jelenik meg lelki szemeink előtt, amit kézzel írnak. Ez természetesen érthető is, hiszen a legtöbben nem gépelik rá a szövegeket az üdvözlőlapokra, vagy nem nyomtatják rájuk, ha csak a családtagoknak küldenek pár üdvözlő sort. A kézzel írott lapok hátránya persze az, hogy a tinta elfolyhat, ha esős az idő, esetleg nem írunk olyan szépen, így kérdéses az olvashatóság. Az is elég népszerű megoldás, hogy a gyerekek írják rá a jókívánságokat a lapokra, ha már tudnak írni.

 

A cégek esetében azonban jóval ritkábbak a kézzel írott lapok, maximum a főnök, tulajdonos aláírása kerül fel kézírással, minden más szöveg nyomtatva kerül fel. Ez érthető, hiszen vannak cégek, ahol több száz vagy ezer lap is kiküldésre kerül, ilyenkor hosszadalmas folyamat lenne minden lapra felírni egy hosszabb szöveget, de akár a Boldog karácsonyt! is, ha több ezer lapról van szó. Az egyedi tervezésű lapok esetén szerencsére van lehetőség arra, hogy a karácsony üdvözletek a képeslapra nyomtatva kerüljenek fel.

 

Rólunk mondják

Független vélemények

Értékelés 5/5
Jó szolgáltatás, kiváló minőség. Picit drága a GLS futár (***) díja. Lehetne akár Foxpost automata is szállítási lehetőség. Csomagolás megfelelő volt, a termékek sértetlenül érkeztek.
01. 04. 2024
Értékelés 5/5
A meghívók gyönyörűek lettek, 4.munkanapon meg is érkezett . Kaptunk plussz 1-1 db meghívót és borítékot , nagyon elégedettek vagyunk a minőséggel is
19. 04. 2024
Fizetési lehetőségek
Szállítási költség