Lakodalom a vírus idején

Az esküvő megszervezése nem kis erőfeszítést igényel. Vendégeket meghívni, értesíteni, termet foglalni, zenekart, vőfélyt.....és egyszer csak itt van egy nem várt vendég a koronavírus, ami pillanatok alatt romba dönti a terveket. Mit tegyünk? Lemondjuk vagy későbbre halasztjuk? Megpróbálunk tanácsot adni.

A legfontosabb jelen helyzetben figyelemmel követni az eseményeket, mivel azok szinte napról napra változnak.

Ne mondja le az esküvőt, halassza későbbre.

Lakodalom a vírus idején

Első látásra az tűnik a legmegfelelőbbnek, ha elhalasztjuk az esküvőt. Ez viszont azt jelenti, hogy újból neki kell rugaszkodni a tervezésnek és gyakorta elbukjuk a már kifizetett előleget is.

Ajánlott inkább későbbi időpontra halasztani.

  • Sokak által preferált megoldás mini esküvő tanúk és szülők előtt. A lakodalmi ünnepséget később is meg lehet tartani.

Lakodalom a vírus idején

  • Próbáljon megegyezni a szolgáltatókkal a halasztást illetően. Gondoljon arra, hogy idővel minden visszatér a normál kerékvágásba és akkora lesz a kereslet, hogy nehéz lesz bármit is elintézni. Jobb előre megyegyezni egy későbbi időpontra még akkor is, ha az csak egy év múlva lesz. Könnyeb lemondani mit lefoglalni.
  • Válasszon új előzetes időpontot. Győződjön meg róla, hogy szolgáltatói és legfontosabb vendégei el tudnak e majd jönni.
  • Figyelmesen olvassa el mit tartalmaznak a szolgáltatók szerződései arra az esetre, ha lemondjuk vagy elhalasszuk az adott szolgáltatást. Reméljük csak, hogy ők is segítőkészek lesznek.
  • Vegye figyelembe, hogy már most nagyon sok esküvőt elhalasztottak a következő évre. A szolgáltatók nem fognak tudni eleget tenni a keresletnek, főleg a felkapott helyszínek lesznek lefoglalva. Ha már megvan a jövő évi dátum, már most vegye fel a kapcsolatot a szolgáltatókkal.

Lakodalom a vírus idején

 Beszélgessen vendégeivel

Jó ha a meghívott vendégekkel előre elbeszélgetünk  terveinkről. Minden bizonnyal ők is figyelemmel kísérik maj a körülöttünk zajló eseményeket és nem fognak eljönni az esküvőre ha olyan volna a helyzet. Jó lenne velük tudatani a későbbi időpontot esetleg más változásokat. A kapcsolattartás lehetséges módjai:

  • Egyszerű weboldal létrehozása ahol naprakész információk szerepelnek. Hasonlóan jó szolgálatot nyújthat a facebook is.
  • Küldjön esküvői meghívót, elég egy kis kártya formátum amiben tájékoztatja vendégeit a változásról.
  • Megfelelő erre a célra az emailes  vagy telefonos értesítés.

Lakodalom a vírus idején

Milyenek a kilátások, mit hoz a jövő? A helyzet hétről hétre változik és meg senki sem látja a végét. Sokan az oltásban látják a megoldást és a felszabadulást.

Rólunk mondják

Független vélemények

Értékelés 5/5
Jó szolgáltatás, kiváló minőség. Picit drága a GLS futár (***) díja. Lehetne akár Foxpost automata is szállítási lehetőség. Csomagolás megfelelő volt, a termékek sértetlenül érkeztek.
01. 04. 2024
Értékelés 5/5
A meghívók gyönyörűek lettek, 4.munkanapon meg is érkezett . Kaptunk plussz 1-1 db meghívót és borítékot , nagyon elégedettek vagyunk a minőséggel is
19. 04. 2024
Fizetési lehetőségek
Szállítási költség